Mandlové šátečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Cukr moučkový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 92.8 mg
  • Vláknina 3700 mg
  • Vitamín A 3700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo smícháme s moukou, jedním vejcem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi 4 hodiny v chladu.

  • 2

    Utřeme jedno syrové vejce s cukrem, přidáme vařené prolisované žloutky a mleté mandle.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát a krájíme čtverečky, které plníme směsí.

  • 4

    Čtverečky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky, okraje stlačíme, aby směs nevytekla.

  • 5

    Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu