Spirálky z čokolády a ořechů
Suroviny
- 2 g Droždí
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.75 šálek Ořechy vlašské
- 0.5 šálek Voda pitná
- 0.25 šálek Cukr krupice
- 4 šálek Mouka polohrubá
- 1 šálek Ovesné vločky
- 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 31 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 306.6 mg
- Vláknina 13747.8 mg
- Vitamín A 13747.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme hlubokou formu na dort, kterou vymažeme tukem. V míse rozmícháme 4 lžíce másla, mouku a skořici. Do vzniklé směsi vmícháme droždí a 1/4 cukru. V jiné míse promícháme žloutky, vodu a mléko. Vzniklou hmotu přidáme k již připravené směsi. Důkladně promícháme. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme zbylým cukrem, ovesnými vločkami a ořechy. Nakonec těsto zabalíme, podobně jako roládu a krájíme na stejně silné plátky, asi 1 cm silné.
-
2
Vezmeme předem připravenou dortovou formu a nakrájené těsto vkládáme do formy, těsně vedle sebe. Takto ve formě necháme odpočinout cca 1,5 hodiny. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 35 minut dozlatova. Po upečení necháme spirálky vychladnout.
-
3
Servírujeme pokapané javorovým sirupem.