Spirálky z čokolády a ořechů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.75 šálek Ořechy vlašské
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 4 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 306.6 mg
  • Vláknina 13747.8 mg
  • Vitamín A 13747.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme hlubokou formu na dort, kterou vymažeme tukem. V míse rozmícháme 4 lžíce másla, mouku a skořici. Do vzniklé směsi vmícháme droždí a 1/4 cukru. V jiné míse promícháme žloutky, vodu a mléko. Vzniklou hmotu přidáme k již připravené směsi. Důkladně promícháme. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme zbylým cukrem, ovesnými vločkami a ořechy. Nakonec těsto zabalíme, podobně jako roládu a krájíme na stejně silné plátky, asi 1 cm silné.

  • 2

    Vezmeme předem připravenou dortovou formu a nakrájené těsto vkládáme do formy, těsně vedle sebe. Takto ve formě necháme odpočinout cca 1,5 hodiny. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 35 minut dozlatova. Po upečení necháme spirálky vychladnout.

  • 3

    Servírujeme pokapané javorovým sirupem.

Komentáře k receptu