Cookies ze světlé a tmavé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Čokoláda bílá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.8 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.666667 šálek Cukr krupice
  • 0.75 šálek Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 376.2 mg
  • Vláknina 12474 mg
  • Vitamín A 12474 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme dva plechy na pečení, které vymažeme tukem. Předehřejeme troubu na 190°C.

  • 2

    Ušleháme cukr, máslo, vanilkový extrakt a vejce. Přidáme mouku, nadrobno nasekanou hořkou a bílou čokoládu, vločky a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Lžící s těsta vykrajujeme hromádky, které pokládáme na připravené plechy.

  • 4

    Pečeme 15 minut dozlatova.

  • 5

    Cookies servírujeme vychladlé.

Komentáře k receptu