Alsaská obloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 36 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 272.5 mg
- Draslík 161.2 mg
- Vláknina 239.8 mg
- Vitamín A 239.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky. Osolíme a opepříme až po usmažení.
-
3
Lanýže nakrájíme na nudličky a majonézu smícháme s vínem Madeira.
-
4
Na talíři upravíme z nudlí kroužek, doprostřed vložíme řízeček z husích jater, na něj položíme několik proužků lanýže. Vše přelijeme vinnou majonézou.