Nádivka z koroptvičky s panádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 57 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 530.3 mg
- Draslík 104.6 mg
- Vláknina 3071 mg
- Vitamín A 3071 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 523.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda.
-
2
Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu.