Bramborový salát se sýrem a oříšky
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Celer bulvový
- 100 g Ořechy lískové
- 300 g Sýr Ementál (Primátor)
- 200 g Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 78 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 953.3 mg
- Vláknina 18636.8 mg
- Vitamín A 18636.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 10.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme na proužky nakrájený sýr, na nudličky nakrájený, předem uvařený celer a oloupaná, nadrobno nakrájená jablka. Vmícháme majonézu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Nakonec do salátu přimícháme jemně nasekané lískové oříšky a ozdobíme plátky uvařeného vejce a nasekanou petrželkou.