Salát z fazolových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Sůl
  • 80 g Cukr krupice
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 70 ml Olej stolní
  • 150 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1176 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 424.9 mg
  • Vláknina 10906 mg
  • Vitamín A 10906 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky zbavíme vláken, opláchneme ve studené vodě a zalijeme je čerstvou vodou. Lusky uvaříme téměř doměkka a scedíme. Po okapání lusky nakrájíme na menší kousky a dáme do misky.

  • 2

    Ve vodě rozpustíme sůl, cukr, ocet a zálivku necháme povařit. Vychladlou zálivku nalijeme na lusky, přidáme olej, pepř, promícháme a hotový salát necháme vychladnout.

Komentáře k receptu