Salát z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1176 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 424.9 mg
- Vláknina 10906 mg
- Vitamín A 10906 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky zbavíme vláken, opláchneme ve studené vodě a zalijeme je čerstvou vodou. Lusky uvaříme téměř doměkka a scedíme. Po okapání lusky nakrájíme na menší kousky a dáme do misky.
-
2
Ve vodě rozpustíme sůl, cukr, ocet a zálivku necháme povařit. Vychladlou zálivku nalijeme na lusky, přidáme olej, pepř, promícháme a hotový salát necháme vychladnout.