Cumberlandská omáčka po anglicku
Suroviny
- 30 g Citronová kůra
- 120 g Želé rybízové
- 30 g Pomerančová kůra
- 100 ml Víno portské
- 70 ml Citronová šťáva
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337.8 mg
- Vláknina 3867.3 mg
- Vitamín A 3867.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo.
-
2
Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky. Šalotku s kůrou vsypeme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a ihned odstavíme. Scedíme a necháme v jemném sítku okapat.
-
3
Do želé přilijeme portské víno, pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme hořčici, pepř, mletý zázvor a vychladlou šalotku s kůrou. Vše spolu dobře promícháme. Nevaříme!
-
4
Tato omáčka se používá výhradně ke studené zvěřině.