Zelená omáčka po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 50 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 763.8 mg
- Vláknina 4149.8 mg
- Vitamín A 4149.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.
-
2
Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.
-
3
Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.
-
4
Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.