Bretaňské sušenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 34 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 283.4 mg
- Draslík 127.5 mg
- Vláknina 3453.3 mg
- Vitamín A 3453.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem.
-
2
Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
-
4
Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou.
-
5
Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé.