Bretaňské sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 190 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2.8 šálek Mouka polohrubá
  • 0.75 šálek Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 283.4 mg
  • Draslík 127.5 mg
  • Vláknina 3453.3 mg
  • Vitamín A 3453.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem.

  • 2

    Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem.

  • 4

    Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou.

  • 5

    Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé.

Komentáře k receptu