Tradiční cookies

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 3 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 134.1 mg
  • Vláknina 3764 mg
  • Vitamín A 3764 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr, máslo a vanilkový extrakt do nadýchané pěny. Za stálého míchání přidáme jedno vejce.

  • 2

    Do našlehané směsi přidáváme mléko, drcený muškátový oříšek a zbylé sypké směsi.

  • 3

    Hotové těsto ponecháme 30 minut v chladničce.

  • 4

    Mezitím předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložíme pečicím papírem..

  • 5

    Když je těsto dostatečně odpočinuté, vyválíme tenkou placku o šíři několika milimetrů. Vykrajujeme formičkou na cukroví kolečka, která pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Nakonec jednotlivá kolečka zlehka posypeme cukrem.

  • 6

    Cookies pečeme 12 minut dozlatova. Podáváme vychladlé.

Komentáře k receptu