Jablečné cookies
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 450 g Jablka
- 0.25 kávová lžička Soda jedlá
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 0.5 šálek Cukr krupice
- 0.5 šálek Ořechy vlašské
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 15 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 106.4 mg
- Vláknina 3737.4 mg
- Vitamín A 3737.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka bez jader povaříme v trošce vody na mírném plameni. Povařená měkká jablka necháme vychladnout a poté je vidličkou rozmačkáme, vznikne nám jablečné pyré.
-
2
Poté předehřejeme troubu na 190 °C. Připravíme si plech na pečení, který pomažeme tukem. V míse utřeme cukr s máslem a přidáme vychladlé jablečné pyré. Nakonec do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a jedlou sodu. Všechno důkladně promícháme a přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy.
-
3
Vzniklé těsto nabíráme polévkovou lžící a pokládáme na připravený plech. Jednotlivé hromádky dáváme asi 3 cm od sebe.
-
4
Pečeme 10 minut dozlatova. Cookies podáváme vychladlé.