Jablečné cookies

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 450 g Jablka
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 106.4 mg
  • Vláknina 3737.4 mg
  • Vitamín A 3737.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka bez jader povaříme v trošce vody na mírném plameni. Povařená měkká jablka necháme vychladnout a poté je vidličkou rozmačkáme, vznikne nám jablečné pyré.

  • 2

    Poté předehřejeme troubu na 190 °C. Připravíme si plech na pečení, který pomažeme tukem. V míse utřeme cukr s máslem a přidáme vychladlé jablečné pyré. Nakonec do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a jedlou sodu. Všechno důkladně promícháme a přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy.

  • 3

    Vzniklé těsto nabíráme polévkovou lžící a pokládáme na připravený plech. Jednotlivé hromádky dáváme asi 3 cm od sebe.

  • 4

    Pečeme 10 minut dozlatova. Cookies podáváme vychladlé.

Komentáře k receptu