Pečené hromádky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 18 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 188.8 mg
- Vláknina 8331.4 mg
- Vitamín A 8331.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme dva plechy na pečení, které vyložíme pečicím papírem.
-
2
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vejce s vanilkou. Do vzniklé směsi vmícháme jedlou sodu, mouku a sůl.
-
3
Nakonec přidáme vločky, směs pečlivě promícháme.
-
4
Na připravené plechy pokládáme lžičkou vzniklé hromádky z těsta. Pečeme 10 minut dozlatova. Hromádky necháme vychladnout a můžeme podávat.