Hlávkový salát se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 30 ml Voda pitná
  • 5 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 40 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 10.5 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.

  • 2

    Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.

  • 3

    Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

  • 4

    Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře k receptu