Hlávkový salát se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 40 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 10.5 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.
-
2
Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.
-
3
Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
-
4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.