Vařený chřest se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 12 ks Chřest bílý
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2347 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 4287 mg
  • Vitamín A 4287 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené a oslazené vody a chvíli povaříme. Potom přidáme 1 lžíci octa a chřest dovaříme doměkka.

  • 2

    Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce.

  • 3

    Před podáváním upravíme chřest na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme uvařeným, nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou okurkou. Přidáme proužky papriky a snítku petrželky.

Komentáře k receptu