Vařený chřest se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2347 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 174.9 mg
- Vláknina 4287 mg
- Vitamín A 4287 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené a oslazené vody a chvíli povaříme. Potom přidáme 1 lžíci octa a chřest dovaříme doměkka.
-
2
Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce.
-
3
Před podáváním upravíme chřest na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme uvařeným, nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou okurkou. Přidáme proužky papriky a snítku petrželky.