Pudinkový mouřenín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 46 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 230.5 mg
- Draslík 273.3 mg
- Vláknina 5133.3 mg
- Vitamín A 5133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.
-
3
Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.