Pudinkový mouřenín

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Mandle mleté
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 230.5 mg
  • Draslík 273.3 mg
  • Vláknina 5133.3 mg
  • Vitamín A 5133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.

  • 3

    Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu