Rebarborový koláč
Suroviny
- 5 ks Reveň (Rebarbora)
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 ks Cukr skořicový
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrnek Máslo čerstvé
- 0.5 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Mouka polohrubá
- 0.5 hrnek Cukr moučkový
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 20 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 933.3 mg
- Vláknina 15297 mg
- Vitamín A 15297 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.
-
3
Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou.
-
4
Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme.