Salát z mladé kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1228.6 mg
  • Vláknina 13826 mg
  • Vitamín A 13826 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 306.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé kapustové listy a kapustová srdíčka omyjeme a osušíme.

  • 2

    Z citronové šťávy (nebo octa), oleje, cukru a soli připravíme marinádu a promícháme ji s kapustou nakrájenou na nudličky a omytými, nahrubo nastrouhanými jablky.

  • 3

    Salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu