Květákový salát s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1826 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 146 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 2662.5 mg
- Vláknina 38775 mg
- Vitamín A 38775 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 484.5 mg
- Vitamín E 15.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozebereme na drobné růžičky.
-
2
Totéž uděláme i s brokolicí. Tu vaříme jen krátce a hned ponoříme do ledové vody, aby si zachovala barvu. Jarní cibulky nasekáme na jemno. Šunkový salám a rajčata nakrájíme na menší kousky.
-
3
Všechnu připravenou zeleninu i salám nasypeme do jedné misky, přidáme majonézu, bílý jogurt, osolíme a opepříme. Necháme v lednici vychladit.
-
4
Servírujeme ozdobené petrželkou.