Pikantní ceviche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3025 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 88 g
- Sodík 3142 mg
- Bílkoviny 950 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 4226.4 mg
- Draslík 492.1 mg
- Vláknina 6992.3 mg
- Vitamín A 6992.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané hřebenatky opláchneme a oddělíme jikry od masa. Maso vodorovně nakrájíme na 2-3 plátky a takto připravené dáme společně s jikrami do mísy.
-
2
Krevetám odkrojíme hlavy a oloupeme krunýře. Na hřbetní části je nařízneme a vytáhneme z nich černou žilku. Maso přidáme k připraveným hřebenatkám.
-
3
Rybí maso pokrájíme přes vlákna na tenké plátky a přidáme k ostatním surovinám do mísy.
-
4
Promačkáme citron a limetky, rozpůlíme je a všechnu šťávu z nich vymačkáme do mísy s masem. Vše opatrně promícháme, přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do lednice. Maso změní barvu, ale nesmí být průhledné. Také by nemělo být naložené příliš dlouho, aby moc nezměklo.
-
5
Maso přendáme do jiné mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou chilli papričku a olivový olej. Opatrně promícháme a necháme 5 minut odležet.
-
6
Na talíře rozložíme salátové listy různých barev, srpečky citronu nebo limetky, přidáme marinované maso a posypeme pepřem.