Česnečka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 53 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 472.4 mg
- Vláknina 14711.8 mg
- Vitamín A 14711.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 15.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.
-
2
Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
-
3
Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.
-
4
Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.