Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi
Suroviny
- 200 g Fazole červené sterilované
- 10 g Petržel kudrnka
- 2 ks Okurka salátová
- 2 ks Paprika žlutá
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Salát ledový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1046.2 mg
- Vláknina 14202.2 mg
- Vitamín A 14202.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
-
2
Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu.
-
3
Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme.
-
4
Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink.
-
5
Ozdobíme nasekanou petrželkou.