Tapenade z černých oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Bageta
  • 250 g Olivy černé
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 3369 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 485 mg
  • Vláknina 9976.3 mg
  • Vitamín A 9976.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.

  • 2

    Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu