Tapenade z černých oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 56 g
- Sodík 3369 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 485 mg
- Vláknina 9976.3 mg
- Vitamín A 9976.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.
-
2
Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.