Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 74 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 507.2 mg
- Draslík 190.4 mg
- Vláknina 3750 mg
- Vitamín A 3750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.
-
2
Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.
-
3
Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.
-
4
Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.