Kdoulový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 28 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 237.2 mg
- Vláknina 7740 mg
- Vitamín A 7740 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.
-
2
Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.
-
3
Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.
-
4
Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.
-
5
Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.