Kdoulový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Pistácie
  • 300 g Cukr krupice
  • 750 g Kdoule
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 balení Želatina v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 7740 mg
  • Vitamín A 7740 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 100 g cukru, vejce, máslo a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na kolo, vyložíme jím pečící formu, přečnívající okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 175°C.

  • 3

    Kdoule oloupeme, odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Takto připravené ovoce podusíme se skořicí a cukrem.

  • 4

    Upečené těsto zalijeme uvařeným pudinkem, na který dáme podušené ovoce. Na závěr vše zalijeme želatinou připravenou podle návodu a dáme vychladit.

  • 5

    Servírujeme ozdobené šlehačkou a posypané sekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu