Salát z tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Olivy nakládané
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 415 mg
- Vláknina 10895.2 mg
- Vitamín A 10895.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky.
-
2
V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře.
-
3
Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky.
-
4
Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy.
-
5
Nakrájené tofu přidáme až nakonec.
-
6
Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem.
-
7
Nakonec ozdobíme petrželkou.