Trojplošník s vaječným salátem
Suroviny
- 100 g Sardinky v oleji
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.25 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Okurky nakládané
- 0.5 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 3 plátek Chléb celozrnný žitný
- 3 plátek Chléb toastový
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1081 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 138.2 mg
- Draslík 156.7 mg
- Vláknina 6382.8 mg
- Vitamín A 6382.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Sardinky otevřeme a slijeme. Půlku rajčete nakrájíme na tři plátky, okurky nakrájíme nadrobno.
-
2
Jedno vejce rozkrojíme podélně na šest stejných dílků. Zbylé dvě vejce rozsekáme nožem nadrobno.
-
3
V misce smícháme nasekaná vejce s majonézou, nakrájenou okurkou, pepřem a kari kořením. Směsí potřeme tři bílé toasty, na každý dáme plátek rajčete a přiklopíme dalším bílým toastem, na něj dáme třetinu sardinek a dva díly vejce. Mírně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přiklopíme celozrnným toastem namazaným máslem.
-
4
Každý toast rozkrojíme příčně tak, aby vznikly trojúhelníky, a podáváme.