Špaldové sušenky s lněným semínkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 14 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 394.8 mg
- Vláknina 5672 mg
- Vitamín A 5672 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, 20g mletého a 20g celého lněného semínka.
-
2
V sójovém mléce rozmícháme med, přilijeme olej a vlijeme do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme odležet.
-
3
Z mísy těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na větší placku. Vykrajovacími formičkami na cukroví vytváříme různé tvary těsta. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech.
-
4
Pečeme v troubě při střední teplotě asi 20 minut.
-
5
Hotové cukroví z plechu vysypeme na novinový papír a necháme vychladnout.
-
6
Podáváme jen tak, posypané moučkovým cukrem nebo zdobené čokoládou.