Makovec z bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mák mletý
  • 50 g Cukr ovocný - Fruktoza
  • 200 g Bulgur
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sirup citronový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 20702.1 mg
  • Vitamín A 20702.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou

  • 2

    a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.

  • 3

    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků.

  • 4

    Žloutky vložíme do mísy, k nim přilijeme med s fruktózou

  • 5

    a rozšleháme. Při šlehání postupně přidáme 4 lžíce horké vody.

  • 6

    Do takto vzniklé pěny přilijeme olej a přisypeme mák. Ochutíme špetkou skořice a hřebíčku, zakápneme citronovým sirupem. Vařečkou důkladně promícháme. Přimícháme vychladlý bulgur a sníh, který jsme si našlehali z bílků a 2 lžic studené vody. Těsto nalijeme na plech, ozdobíme ořechy a pečeme při střední teplotě 60 minut.

  • 7

    Podáváme vychladlé a nakrájené na kostky.

Komentáře k receptu