Mrkvový salát s kedlubnou a rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Kedlubna
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 118.2 mg
  • Vláknina 6332.4 mg
  • Vitamín A 6332.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a kedlubnu nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme

  • 2

    do mísy, promícháme, zakapeme octem a osolíme. Přimícháme drobně posekanou petrželovou nať. Salát posypeme sušeným rozmarýnem a pokapeme panenským olejem.

  • 3

    Porce salátu můžeme ozdobit drcenými vlašskými ořechy.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu