Pampeliškový salát s vejci a žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 300 g Pampeliškové listy
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 427 mg
  • Vláknina 5370.8 mg
  • Vitamín A 5370.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky.

  • 2

    Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

  • 3

    Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi.

  • 4

    Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme.

  • 5

    Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec.

Komentáře k receptu