Kyjevské květákové zákusky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 10 g Majonéza
  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 351.7 mg
  • Vláknina 2252 mg
  • Vitamín A 2252 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mírně slané vodě vaříme květák ne zcela doměkka.

  • 2

    Z jogurtu, majonézy, soli, najemno pokrájeného kopru a cukru připravíme zálivku, kterou zalijeme na růžičky rozebraný vychladlý květák a necháme chvíli rozležet v chladu.

  • 3

    Přidáme plátky natvrdo uvařeného vejce a rozdělíme do misek.

Komentáře k receptu