Kyjevské květákové zákusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 351.7 mg
- Vláknina 2252 mg
- Vitamín A 2252 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mírně slané vodě vaříme květák ne zcela doměkka.
-
2
Z jogurtu, majonézy, soli, najemno pokrájeného kopru a cukru připravíme zálivku, kterou zalijeme na růžičky rozebraný vychladlý květák a necháme chvíli rozležet v chladu.
-
3
Přidáme plátky natvrdo uvařeného vejce a rozdělíme do misek.