Indický bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 574.7 mg
- Vláknina 8392.8 mg
- Vitamín A 8392.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě vaříme na kostičky nakrájené brambory doměkka.
-
2
Než se brambory uvaří, připravíme salátovou zálivku. V misce smícháme 1/2 lžičky římského kmínu, stejné množství mletého koriandru, 1 lžíci mangového čatní, 150g bílého jogurtu a 1 lžíci nakrájeného zázvoru. Vše důkladně promícháme a dáme vychladnout.
-
3
Růžičky brokolice 2 minuty povaříme a hned propláchneme studenou vodou, aby si brokolice zachovala hezkou barvu.
-
4
Nyní už můžeme smíchat kostičky uvařených brambor s brokolicí, posekanou cibulkou, zálivkou, solí a pepřem. Mícháme opatrně, aby se brambory a brokolice nerozpadly.
-
5
Hotový salát rozdělíme na talíře nebo do misek a ozdobíme dílky manga.