Bretaňský far
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 15 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 294.5 mg
- Vláknina 6287.5 mg
- Vitamín A 6287.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.
-
2
V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.
-
3
Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.
-
4
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.