Bretaňský far

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 g Švestky sušené
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 294.5 mg
  • Vláknina 6287.5 mg
  • Vitamín A 6287.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.

  • 2

    V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.

  • 4

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu