Bramborový salát s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 5 špetka Pepř 4 barev
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 764.9 mg
  • Vláknina 12081.7 mg
  • Vitamín A 12081.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve v misce připravíme zálivku. Smícháme sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje, 1 lžíci bílého vinného octa, čerstvé bylinky a polévkovou lžíci Dijonské hořčice.

  • 2

    Ve slupce uvaříme nové brambory nakrájené na půlky a necháme vystydnout. Rozebereme a omyjeme hlávkový salát.

  • 3

    Na plátky nakrájíme salátovou okurku a ředkvičky.

  • 4

    Na talíř nebo do misky naskládáme listy hlávkového salátu, na něj kolečka okurek a ředkviček. Doprostřed navršíme půlky uvařených brambor. Každou vrstvu přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu