Bramborový salát s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 764.9 mg
- Vláknina 12081.7 mg
- Vitamín A 12081.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve v misce připravíme zálivku. Smícháme sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje, 1 lžíci bílého vinného octa, čerstvé bylinky a polévkovou lžíci Dijonské hořčice.
-
2
Ve slupce uvaříme nové brambory nakrájené na půlky a necháme vystydnout. Rozebereme a omyjeme hlávkový salát.
-
3
Na plátky nakrájíme salátovou okurku a ředkvičky.
-
4
Na talíř nebo do misky naskládáme listy hlávkového salátu, na něj kolečka okurek a ředkviček. Doprostřed navršíme půlky uvařených brambor. Každou vrstvu přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.