Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou
Suroviny
- 300 g Těstoviny Spaghettini
- 500 g Hovězí maso mleté
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Rukola
- 400 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 13 g
- Sodík 878 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 430.3 mg
- Vláknina 5755.5 mg
- Vitamín A 5755.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.
-
2
Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.
-
3
Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.
-
4
Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.