Selátko pečené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Sele
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 28.4 mg
  • Vláknina 1596 mg
  • Vitamín A 1596 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.

  • 2

    Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.

  • 3

    Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.

  • 4

    Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.

  • 5

    Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.

Komentáře k receptu