Selátko pečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 26 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 28.4 mg
- Vláknina 1596 mg
- Vitamín A 1596 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.
-
2
Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.
-
3
Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.
-
4
Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.
-
5
Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.