Tvarohové taštičky s uzeným masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 112.3 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 3937.5 mg
  • Vitamín A 3937.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh smícháme se změklým máslem (150 g), osolíme a přisypeme mouku. Vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na čtverec silný asi 5 mm a rádýlkem nakrájíme obdélníky 5x8 cm.

  • 2

    Uzené maso nadrobno nasekáme a promícháme s půlkou rozšlehaného vejce. Náplň rozdělíme na obdélníky těsta, přeložíme a okraje přitiskneme.

  • 3

    Taštičky urovnáme na máslem vymazaný plech, potřeme zbylým vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova.

  • 4

    Podáváme studené k čaji nebo k vínu.

Komentáře k receptu