Jihočeská nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 37 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 98.3 mg
- Vláknina 1467.2 mg
- Vitamín A 1467.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 845.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme, přisypeme strouhanku a nasekanou petrželku.
-
2
Nádivku pečeme v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči v horké troubě asi 45 minut.