Čokoládové řezy s mascarpone
Suroviny
- 225 g Čokoláda hořká
- 75 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Cukr krupice
- 75 g Cukr krupice
- 175 g Mascarpone
- 100 g Mandle plátky
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 40 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 231.5 mg
- Draslík 241.7 mg
- Vláknina 5326.6 mg
- Vitamín A 5326.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a rozlámanou čokoládu zvolna rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
-
2
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme nasekané mandle a mouku s kypřicím práškem. Nakonec přidáme vychladlou čokoládovou hmotu.
-
3
Část směsi rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem potřeným máslem.
-
4
Změklé máslo, mascarpone, cukr a vanilkovou tresť dohladka vymícháme. Potom zašleháme vejce a mouku. Směs rozetřeme na čokoládovou hmotu ve formě.
-
5
Zbylou čokoládovou hmotu ozdobně poklademe na sýrovou vrstvu.
-
6
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.