Čokoládové řezy s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Čokoláda hořká
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cukr krupice
  • 75 g Cukr krupice
  • 175 g Mascarpone
  • 100 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 231.5 mg
  • Draslík 241.7 mg
  • Vláknina 5326.6 mg
  • Vitamín A 5326.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a rozlámanou čokoládu zvolna rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

  • 2

    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme nasekané mandle a mouku s kypřicím práškem. Nakonec přidáme vychladlou čokoládovou hmotu.

  • 3

    Část směsi rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem potřeným máslem.

  • 4

    Změklé máslo, mascarpone, cukr a vanilkovou tresť dohladka vymícháme. Potom zašleháme vejce a mouku. Směs rozetřeme na čokoládovou hmotu ve formě.

  • 5

    Zbylou čokoládovou hmotu ozdobně poklademe na sýrovou vrstvu.

  • 6

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu