Bruschetta s mátou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 10 ks Olivy zelené
  • 1 ks Ciabatta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 222.8 mg
  • Vláknina 6074.5 mg
  • Vitamín A 6074.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přepůlené fazolky a česnek vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Propláchneme studenou vodou a nechám okapat.

  • 2

    Do mixéru vložíme fazolky, česnek a citrónovou šťávu, pomalu mixujeme a přilijeme tolik oleje, až vznikne jemná hladká hmota.

  • 3

    Do směsi přidáme polovinu máty a olivy, opepříme a osolíme.

  • 4

    Ciabattu opečeme z obou stran do zlatova, necháme zchladnout a jednu stranu potřeme směsí a posypeme zbytkem máty.

Komentáře k receptu