Bruschetta s mátou a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 222.8 mg
- Vláknina 6074.5 mg
- Vitamín A 6074.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přepůlené fazolky a česnek vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Propláchneme studenou vodou a nechám okapat.
-
2
Do mixéru vložíme fazolky, česnek a citrónovou šťávu, pomalu mixujeme a přilijeme tolik oleje, až vznikne jemná hladká hmota.
-
3
Do směsi přidáme polovinu máty a olivy, opepříme a osolíme.
-
4
Ciabattu opečeme z obou stran do zlatova, necháme zchladnout a jednu stranu potřeme směsí a posypeme zbytkem máty.