Pikantní losos
Suroviny
- 900 g Losos - filety
- 50 g Salát Polníček
- 50 g Roketa
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 981.6 mg
- Vláknina 1952.3 mg
- Vitamín A 1952.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citronovou šťávu, limetovou šťávu, hořčici, kopr, cukr, olivový olej, bazalku a nalijeme na lososa nakrájeného na kostičky, osoleného, opepřeného a uloženého v nekovové misce. Misku překryjeme potravinářskou folií a uložíme na 15–20 minut do ledničky.
-
2
Zatím si smícháme listy bazalky, salátové listy, roketu a obložené rozpůlenými plátky okurky připravíme na talíře. Pak doprostřed salátu vyklopíme vychlazeného lososa, kterým jsme napěchovali formičky na paštičky nebo na pudink. Nazdobíme lístky bazalky a snítkou kopru a můžeme servírovat.