Domácí klobásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Bageta
  • 500 g Vepřová střeva tenká
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1383 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 605.5 mg
  • Draslík 673.5 mg
  • Vláknina 3566.5 mg
  • Vitamín A 3566.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové a hovězí maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s bagetou namočenou v pivu a utřeným česnekem. Podle chuti okořeníme a vše dobře promícháme.

  • 2

    Vepřová střívka omyjeme pod tekoucí vodou, obrátíme naruby a naplníme připravenou směsí. Tvarujeme klobásky dlouhé 8-10 cm.

  • 3

    Klobásky opékáme při teplotě 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo pečivem, hořčicí a nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu