Švestkový koláč z brioškového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 20 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 301.1 mg
- Vláknina 6635.9 mg
- Vitamín A 6635.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.
-
2
Troubu předehřejeme na 210C.
-
3
Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.
-
4
Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.
-
5
Koláč pečeme 30-40minut.