Bretaňský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 215.2 mg
- Draslík 48.6 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr se špetkou soli a 4 žloutky metličkou ušleháme dohladka. Máslo rozmícháme na pastu a přidáme do směsi. Přilijeme rum a postupně za stálého míchání přidáváme mouku.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Těsto vlijeme do rozvírací dortové formy a stěrkou uhladíme. Zbylé žloutky rozšleháme v mléce a štětcem koláč jimi potřeme. Vidličkou můžeme vytvořit na povrchu ornamenty.
-
4
Vložíme do trouby a pečeme 45minut.
-
5
Hotový koláč vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.