Rajčatový salát s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.25 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 400.4 mg
  • Vláknina 4799.5 mg
  • Vitamín A 4799.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozdělíme do mističek. Zakapeme je citronovou šťávou a medem a necháme v chladu chvíli odležet.

  • 2

    Jogurt rozšleháme s olejem, osolíme, přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a nasekané bylinky.

  • 3

    Srdíčko hlávkového salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k rajčatům. Přelijeme připravenou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu