Smetanový bylinkový krém
Suroviny
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 76 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 612 mg
- Vitamín A 612 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu do tuha ušleháme, majonézu smícháme s Lučinou, octem, sardelovou pastou a citronovou šťávou. Směs zlehka spojíme se šlehačkou. Nakonec do krému vmícháme nasekanou petrželku a kopr.