Tyrolský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2805 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 55.9 mg
- Draslík 1363.9 mg
- Vláknina 17382.4 mg
- Vitamín A 17382.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.
-
3
Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.
-
4
Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.
-
5
Ihned podáváme.