Koláč s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 270 g Cukr krupice
  • 210 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Hrušky
  • 3 polévková lžíce Hruškovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 174.7 mg
  • Draslík 198.3 mg
  • Vláknina 8808 mg
  • Vitamín A 8808 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo, vejce a vše dobře promícháme.

  • 2

    Hrušky oloupeme a jadřince odstraníme. Nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. Na závěr přilijeme šlehačku.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C. Kruhovou porcelánovou formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 45minut.

  • 4

    Hotový koláč necháme nejprve vychladnout, poté pokapeme hruškovým destilátem a podáváme.

Komentáře k receptu