Perníková pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Cukr krupice
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 60 g Perník
  • 5 g Koření perníkové
  • 20 ml Rum
  • 10 ml Likér třešňový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 315.2 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny.

  • 2

    Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum.

  • 3

    Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce.

  • 4

    Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče.

Komentáře k receptu